Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

‘Haptonomische zwangerschapsbegeleiding… één van de mooiste manieren om bezig te zijn met de komst van je kindje….ook als zwanger worden niet vanzelfsprekend of ongecompliceerd is….’ 

‘Voelen, contact maken, verbinden, met deze vermogens word je geboren. Sterker nog, dit kan je al als kleintje in de buik van je moeder! Een (ongeboren) kindje voelt aanrakingen en reageert hier op.
Hoe mooi is het om als moeder èn vader of partner al vroeg in de zwangerschap gevoelsmatig contact met je kindje te maken en elkaar zo te leren kennen.
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is ook een voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. Als zwangere vrouw leer je bijvoorbeeld hoe je ruimte kunt maken in je buik, hoe je om kunt gaan met pijn en hoe je daarvoor je eigen kracht optimaal kunt inzetten. Als vader (partner) leer je hoe je hier in kunt begeleiden en ondersteunen.

Jezelf blijven voelen is een belangrijke sleutel in de omgang tussen moeder, vader (partner) en kind tijdens de zwangerschap en de bevalling.
Haptotherapie maakt je bewust van je eigen gevoelens en hoe je daar mee omgaat.
Helaas is het niet altijd vanzelfsprekend om zwanger te worden of ongecompliceerd zwanger te zijn. Ook dan kan begeleiding op haptonomische basis veel voor je betekenen.