Rennie Pater

Het raakt me hoeveel kracht ieder mens in zich heeft om zijn leven te leven… juist ook als het moeilijk wordt. Zelf heb ik ervaren hoe groot de rol van voelen hierbij is. Hoe gemakkelijk dit aan de kant geschoven word ten gunste van wat we als mens denken, moeten en wat we vinden dat onze taken in dit leven zijn. En hoeveel gevolgen dit kan hebben voor hoe gezond en vitaal je je voelt.

Mijn kennismaking met de haptonomie (2003) heeft hierin veel betekend. Ik merk steeds beter en eerder op wat ik voel. Ik heb meer leren accepteren dat ik soms iets anders voel dan ik graag wil. En steeds opnieuw geeft het me de mogelijkheid om keuzes in mijn leven te maken die bij mij passen. Voor mij zo belangrijk dat ik mij ook als therapeut hierin heb ontwikkeld.

Mijn stijl van begeleiden is praktisch, met zowel zachtheid als confronterende momenten en gericht op het hier en nu. Ik kan goed luisteren, denken èn voelen, ben kritisch en kan goed verbanden zien. Dit samen met een vleugje humor typeert me als mens en therapeut.

Wat heb ik aan kennis en ervaring in mijn rugzak?

  • Afgeronde opleiding tot GZ-haptotherapeut bij Synergos in Amersfoort.
  • Afgeronde opleiding tot fysiotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis.
  • Sinds 2016 zelfstandig als haptonomisch fysiotherapeut en GZ-haptotherapeut.
  • 6 jaren als lichaamsgericht therapeut en haptonomisch fysiotherapeut bij Psycho-oncologisch centrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren (begeleiding bij rouw en verliesverwerking).
  • 16 jaren als (haptonomisch) fysiotherapeut in het UMC-Groningen (neurologie, neurochirurgie, chronische pijn en kaakproblematiek).
  • Docent bij Synergos Nederlandse Vakopleiding voor Haptonomie in Amersfoort en UMC-Groningen.