Haptonomie en haptotherapie

Wat zegt jouw gevoel?

Voelen doe je altijd, de hele dag door; je bent je er alleen niet altijd even bewust van. Toch bepaalt het, samen met wat je denkt en wat je doet, wel grotendeels hoe jij je leven (be)leeft.

Onder voelen verstaan we verschillende dingen: iets wat je letterlijk aanraakt, dat wat je van je eigen lijf voelt, je gevoelens en emoties en wat je ‘aanvoelt’. Het geeft je belangrijke informatie over jezelf en de wereld om je heen.

De begeleiding die ik bied is een mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen via je lichaam. Hierbij nemen gevoel en beleving een centrale plek in. Je ontdekt (opnieuw) wat jouw lichaam en je gevoel je te vertellen heeft en wat dat voor jou betekent. In hoe je in je leven staat, in welke keuzes je maakt, in relatie tot eventuele klachten of problemen waar je last van hebt.

Dat je anders kunt leren denken of iets op een andere manier kunt leren doen, daar zijn de meeste mensen zich wel van bewust. Het is niet makkelijk, maar het kan… dat vermogen heeft een mens. Voelen is, net als denken en handelen, een vermogen; ook hierin kun je leren en veranderen. Je hebt er zelf invloed op!

Voel je welkom in mijn praktijk voor haptonomie en haptotherapie!